Slik søker du om månedlig faktuering

Tilbudet om månedlig fakturering er valgfritt. Dersom du ikke foretar deg noe vil du fortsette å få to fakturaer årlig, en med forfall i april og en med forfall i oktober.                             

Dette er forutsetning for å få månedlig fakturering:

  • Du må motta faktura digitalt gjennom avtalegiro, efaktura, vipps eller digital post.
  • Årlige kommunale avgifter pr. eiendom/avtale må overstige kr. 4.000,-

Overføring fra halvårlig faktura til månedlig faktura må tilpasses kommunens ordinære fakturering. For første halvår 2022 må du ta kontakt innen 01.12.2021, og for avtaler som skal gjelde for andre halvår må du ta kontakt før 01.06.2022. 

Dersom det viser seg at du mottar faktura på papir, eller de månedlige fakturaene ikke blir betalt ved forfall, vil avtalen overføres til halvårs utsending igjen.   

Eiendommer med gebyr under kr. 1.000 pr. år vil bli fakturert 1 gang i året med forfall i oktober.                    

Vi gjør oppmerksom på at dersom du har inngått avtale om månedlig fakturering og selger eiendommen, vil avtale om månedlig fakturering følge med over til ny hjemmelshaver.

Månedlig faktura vil ha forfall den 20. hver måned.

Du kan søke om månedlig fakturering her.

Har du ikke mulighet til å søke digitalt kan søknadsskjema hentes på servicekontoret.

Mottar du papirfaktura og ønsker å bli digital fakturamottaker?

Det er dessverre ikke mulig å søke om månedlig fakturering dersom du ikke er digital mottaker. Ønsker du å endre fra papir- til digital faktura for å benytte denne tjenesten, har du disse alternativene:

  • Opprette avtalegiro eller eFaktura. Dette er en privat avtale mellom deg og din bank der mye kan ordnes i egen nettbank, evt. ta kontakt med egen bank for hjelp.
  • Velger du å opprette VIPPS, er også det en privat avtale der du selv må gå inn på egne innstillinger og sjekke muligheten til å motta fakturaer i VIPPS.
  • Eller opprette digtal postkasse, som også er en privat avtale mellom deg og leverandøren. Du kan opprette digital postkasse her. 

Har du spørsmål?

Spørsmål om tjenesten kan gjøres på e-post til: va@kvinesdal.kommune.no  eller til Servicekontoret på tlf: 38 35 77 00.